Nieuwe Sony reader voor studenten

Prototype 13.3-inch reader met stylus

Prototype nieuwe Sony 13.3″ reader.

Sony heeft natuurlijk al meerdere e-readers uitgebracht in het verleden en in meerdere formaten. Waar ze echter in het begin echt vernieuwende apparaten hadden, is het momenteel minder vernieuwend. Zo is de PRS-T2 maar een hele kleine stap voor de PRS-T1 en volgens sommigen zelfs een stap terug.
Ze proberen nu echter terrein terug te winnen en hebben de opvolger voor de PRS-T2 aangekondigd. Of dat deze reader gaat worden valt nog te bezien, maar dit prototype klinkt interessant.
Dit prototype is meer gericht op de student. Het formaat is iets kleiner dan A4, maar als je de marges die je meestal op een A4 hebt weglaat, is het leesoppervlak praktisch gelijk. De resolutie, voor zover je daarover kunt spreken bij een e-ink scherm, is 1600×1200, een grote verbetering ten opzichte van de huidige readers. Dit is echter ook wel nodig op dit grotere scherm.
Doordat het een e-ink beeldscherm betreft, is de batterijduur daar ook naar. Als de WiFi is uitgeschakeld, kan dit oplopen tot 3 weken. Het touchscherm kan gebruikt worden om de menu’s te bedienen en ook om te bladeren.
Wat al vaker mogelijk was bij de Sony readers, is nu ook weer mogelijk. Met de bijgeleverde stylus zal het mogelijk zijn om aantekeningen te maken bij de documenten. In eerste instantie alleen bij PDF, maar het wordt ook verwacht bij de andere type documenten.
Het apparaat is slechts 6.8mm dik en weegt 385 gram. Er zal 4GB opslagruimte zijn en plaats voor een microSD kaart.
Het apparaat mikt op studenten en zal later in 2013 gelanceerd worden.

Toxaris © 2015 Frontier Theme