Deden maar meer schrijvers dit…

Zoals ik ook al in een ander bericht had gezet, is Jack Vance een van mijn favoriete schrijvers. Hij heeft mij de liefde voor Science Fiction/Fantasy doen laten ontbloeien die Tolkien had doen ontkiemen.

In het nederlands heb ik elk verhaal wat ooit vertaald is, maar in de originele taal nog niet. Iets meer dan een jaar geleden keek ik toevallig op zijn officiële site. Tot mijn plezierige verrassing zag ik dat ze een aantal e-boeken te koop hadden. De tekst in deze versies is dezelfde als die uit de VIE (Vance Integral Edition).

Het bleek dat de zoon van Jack Vance, John, met uiteraard toestemming van zijn vader, een soort uitgeverij hebben opgezet. Deze uitgeverij heet Spatterlight Press, de fans weten wel waar die naam vandaan komt. We zijn nu een jaar verder en inmiddels zijn al zijn werken inmiddels te koop als ePUB of Mobi (voor de Kindle) voor zeer schappelijke prijzen.

Je krijgt heel wat voor dat geld. Je kunt beide versies downloaden, als er een nieuwe versie komt, kun je die ook kostenloos downloaden. Daarnaast zijn er inmiddels ook enkele bundels verschenen, maar je kunt ze ook los kopen. Als kers op de taart zit er ook geen DRM restrictie op.

Een goede initiatief waarvan ik hoop dat meer schrijvers dit gaan overnemen! Speciaal wil ik nog even de aandacht vestigen op zijn officiële biografie die hier ook te koop is. Een grote aanrader!

Dus: allemaal naar Jackvance.com en koop zijn boeken!

Toxaris © 2015 Frontier Theme